entropi

ontolojik sancilarimin merhemi
kainatta mevcut bulunan enerji hiçbir şekilde azalmaz ve yok olmaz sadece şekil değiştirir. zaman dediğimiz gizem, entropi sayesinde geleceğe dönük olarak akar. düzensizlik artışı olarak özetlenebilecek entropi, geleceğin bilinmesinin tek engelidir..
ihtiras limani
Ruhsal alanda entropiyi durduran ya da tersine çevirmeye çalışan yegane şey aşktır. Gerisi, çocukluktan kalan o tam ve büyük bir graniti kıran, bozan, ufalayan, aşındıran yaşam tecrübesi eseri hislerdir. İnsanın çocukluğunda inandığı masal, en fazla taş tabletlere yazılmış kadim inanış-aldanış hikayelerine döner. Oysa aşk toplar, düzenler, enerji akışını tersine çevirir.
lord fyodor
sürekli kaosa doğru meyleden hal özelliği. kırılmış bir bardağı, zamanı geriye doğru saramadığınız müddetçe asla eski haline getiremezsiniz. entropi bizim kırmızı çizgimizdir, şu evrende yapamayacağımız bütün eylemlerin listesidir.
indolentexistence
ontolojik tartışma açısından entropi yasası özel bir önem taşıyor. başlatalım:)

“kainatta mevcut bulunan enerji hiçbir şekilde azalmaz ve yok olmaz sadece şekil değiştirir.” Zaman Yolcusu Hızır By Serhat Ahmet Tan (aa pardon ontolojik kırıntılarımınmış:p 8 artı ile size zenginsözlük bilim ödülünü layık gördük. bir edit yapsanız da şenlense biraz ortalık. Bu amca'yı da tanımıyorum. çok mu çekici cidden? bence kesin Serhat bey, ontolojik merheminden aldı da koydu.)

zamanı, entropinin bir fonksiyonu olarak görmek hatalıdır. bunu da düzeltelim. artarak dediğin entropinin toplamıdır. zaman ise, bir yerde zaman ilerlerken başka yerde geriye çekilemez. hepsi bir kenara, entropi ve zamanın yönünün aynı olması demek, zamanın ontolojisini ve yönünün belirleyisinin entropi yasası oldupu anlamına gelmez. entropi sayesinde zaman var oldu diye düşünmek sanki biraz zihne bağlı zamanla yorumlanmış gibi. antroposentrik olmaktan kaçınmak lazım.

''geleceğin bilinmesinin tek engeli''midir yoksa bize evrenin sonu vardır mı der:) bildiğin bağırıyor yasa, ne engeli.

(bkz:everthing happens for a reason)
(bkz:kaos teorisi)
(bkz:butterfly effect)
(bkz:Serhat Ahmet Tan)
(bkz:Zaman Yolcusu Hızır)
(bkz:kehf suresi)
avni
"Bir kurmaca tasarlayın içinde entropi olmasın"
Bir final sorusu dersin adı ekonometri. Sene 1982
İmdi konunun meraklıları şuna takılmasın ekonometri ile entropi ne alaka. Bi kere Entropi konusu yaşadığımız evren ile alakalı olduğu kadar saçımızın tek telinin kıpraşması ile de alakalıdır. Hadi canım sende amma da uçtun diyenler buyursun. Sorunun cevabı olacak bir kurmaca tasarlasınlar
Nobel fizik ödülünü alacaklarına eminim.
Kolay gelsin.