zafer çağlayan'ın zarrab davasında sanık olması

ihtiras limani
Amerika tarafından yargılanmak için Amerikan vatandaşı olmanız gerekmiyor. Vatandaşı olduğunuz ülkenin Amerika'nın yasak saydığı bir şeyi yasak saymış olması da gerekmiyor. Amerikan yasalarına göre suç olan Amerika'ya zarar veren bir eylemde bulunmanız yeterli. Dünyanın çeşitli yerlerinde Amerika ya zarar veren terörist unsurlar Amerika için, Türkiye ye zarar veren unsurlar Türkiye için tehdittir. Ülkeye girişleri yasaklanabilir, haklarında dava açılabilir. Örnek olarak : mavi Marmara da İsrail askerlerinin yargılanması.

Şimdi bu dava siyasi bir dava. Bozulan Amerika Türkiye ilişkileri ile direkt ilgilidir. Yani mesele adaletin sağlanması veya yolsuzluk değildir, mesele Türkiye yorumu sıkıştırmak siyasi iradeyi rahatsız etmek.

Bana kalırsa, İran ambargosu meselesinden parayı cukkalamış üçkağıtçıları ama milli mesele diye savunmak direkt çomarlıktır. Adamlara vatan millet deyince istediğin gibi sürüyorsun. Bakan olunca Fatih in akıncı komutanı olmuyorsun. Bu yolsuzluğa batmış kupon arazici hepsinin oğlu armatör olmuş dünün memur fakiri bugünün kodamanları milli dava falan da değil.

Türkiye ye bir müdahaleden bahsetmek için bir insanın ergenlik katsayısı kaç olmalı gerçekten merak ediyorum. Dünya'da son 30 yılda Türkiye ayarında bir ülkeye bırakın askeri müdahaleyi ekonomik ambargo bile ancak İran gibi çok sivrilmekle mümkün. Büyüyün artık.
bu başlıktaki tüm entryleri gör