kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti

turuncu gemi
son atmış yıldır kıbrıs adasının varlığı sadece abd'nin çıkarlarına hizmet etmiştir. abd hükümetleri hem yunan tarafıyla, hem de türk tarafıyla arayı iyi tutup, kıbrıs adasını israil'i korumaya yönelik dev bir uçak gemisi olarak kullanmayı bilmiştir. aynı zamanda iki halkı bir birine kışkırtıp uzun yıllar içinde milyarlarca dolarlık silah satışlarıyla servetini büyütmüştür.
bugün kktc devleti kirli bir kumarhaneler cennetidir. kirli para deterjanına dönüştürülmüştür. bunları söylemek beni millilikten çıkartmaz, bunlara göz kapatmak insanı milli değerlerden uzaklaştırır.

bugün çok milli diye yutturulan rauf denktaş tarih sahnesine emperyalist ingiliz devletinin savcısı olarak girmiştir. gerçek vatansever ve kurtuluş için savaşan türklerin mahkumiyetlerinde imzası vardır. çözümsüzlüğün sembolü olarak yaşamı boyunca ingiliz hizmetine devam etmiştir.
putintin
Dışişleri bakanlığı İsrail ve Mısır büyükelçilerinin tehditlerine yanıt vermiş. Açıklama şu şekilde:

"Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir toplantıda, bazı Büyükelçilerin, Rum Yönetimi'nin Doğu Akdeniz'de tek taraflı olarak sürdüregeldiği hidrokarbon faaliyetleri konusundaki destek beyan eden ifadelerini yersiz buluyoruz. Sözkonusu ülkelerin temsilcilerine hadlerini aşmamalarını tavsiye ediyoruz."

ABD'nin yaptırım tehditlerinden sonra bu iki ülkenin cesaret kazandığı anlaşılıyor...
putintin
Komik tehditlere şahit olan yavru vatan... Rumların tek taraflı doğalgaz aramasına tepki gösteren Türkiye, kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyet'inin hakkı olan bölgelerde doğalgaz arıyor. Sondaj gemilerini de Türk savaş gemileri koruyor.. Lefkoşa'da yapılan "Dış Rumlar Konferansı"na İsrail, Mısır ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Rum Kesimi'ne akredite olan büyükelçileri katılmış ve Mısır büyükelçisi ile İsrail büyükelçisi Türkiye'yi tehdit etmiş.

İsrail Büyükelçisi Aammy Ravel: "Türk tehditleri nedeniyle İsrail'in askeri müdahalede bulunmak zorunda kalmamasını temenni ederim."

Mısır Büyükelçisi Mai Taha Muhammed: "gerekirse Türkiye'ye karşı askeri güç kullanmaktan çekinmeyiz."

Adadaki Tartışmalı bölgeler:
zenginsozluk.com/foto
john overmars
içinde tc ibaresi bulunup da izmir'den daha gevşek bir yer varsa orası burasıdır.alkol hariç her şey pahalı.insanlar rahat, ortamlar gevşek. adım başı butik alkolcü viskici, night clublar, kumarhaneler, modifiye spor arabalar.vice city'le anadolu köyü arası gidip gelen bir ülke.kamusal anlamda bir takım şeyler tam oturmamış.doğru dürüst toplu taşıma aracı, büyük market bulamazsınız.ama kayıt dışı para su gibi akıyor izlenimi uyandırıyor.akdeniz diye yeşillik beklemeyin bildiğin nevada çölü burası.
siz hepiniz ben tek
(bkz: KKTC)
Akdeniz'de bulunan en büyük üçüncü ada ve Anadolu yarımadasının 65 km güneyindeki Kıbrıs adasının kuzey kısmında yer alan de facto bağımsız devlet.
Bağımsızlığı Türkiye dışında hiçbir ülke tarafından tanınmaz.
Bağımsızlık ilanından sonra Pakistan ve Bangladeş de KKTC'yi tanıdığını ilan etse de uluslararası baskılar sonucunda bundan vazgeçmişlerdir.
Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği gibi kuruluşlar ve uluslararası toplum tarafından Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Türkiye işgali altındaki toprağı olarak nitelenir.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne uluslararası toplum tarafından ekonomi, ulaşım, spor gibi alanlarda ambargolar uygulanır.
2010 yılı itibarıyla 2.66 milyar TL olan devlet bütçesinin %32.6'sını Türkiye'nin ekonomik yardımları oluşturur.
Kıbrıs Harekâtı sonrasında 1976'da Kıbrıs Türk Federe Devleti kurulmuştur.
15 Kasım 1983'de Kıbrıs Türk Federe Devleti meclisi Self-determinasyon hakkını kullanarak oybirliği ile aldığı bir kararla, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni ilan etmiştir. KKTC'nin kuruluş bildirgesini kurucu cumhurbaşkanı Rauf Denktaş okudu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurulması, Kıbrıs Cumhuriyeti, Yunanistan'ın ve pek çok devletlerin yanı sıra Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin de tepkisini çekti.

Güvenlik Konseyi, 18 Kasım'da aldığı bir kararla bağımsızlık kararını kınadı. 13 Mayıs 1984'te de Güvenlik Konseyi 550 sayılı kararı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ilanını ayrılıkçı bir hareket olarak tanımladı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yarı başkanlık sistemi ile yönetilmektedir.
Cumhurbaşkanı aynı zamanda devlet başkanı, başbakan ise hükümetin başkanıdır. Ülkede çok partili demokratik bir rejim vardır. Yürütme yetkisi Cumhurbaşkanı ve hükümet tarafından kullanılmaktadır. Yasama yetkisi ise KKTC Cumhuriyet Meclisi'ne aittir.
KKTC'nin Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (G.K.K.) adında tümen seviyesinde bir askeri birliği vardır. G.K.K.'nda 18 ile 40 yaşları arasında zorunlu askerliğe alınmış 4000 kadar personel bulunmaktadır. Bunun yanında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 11. Kolordu'su Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı (K.T.B.K.) yerleşmiş durumdadır.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti uluslararası camiada tanınmamasından dolayı ekonomik olarak Türkiye'den yardım almaktadır. Tedavüldeki para birimi Türk Lirası'dır. KKTC'nin neredeyse tüm ithalat ve ihracatı Türkiye üzerinden gerçekleştirilir.
Uluslararası telefon kodu olan +90 392'dir.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne Türkiye hariç direkt uçak seferi düzenlenmemektedir.
Resmî dili Türkçedir.
Günümüzde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti nüfusu 2011 yılı itibarıyla 286.257'dir.

zenginsozluk.com/foto
putintin
ortadoğu'da küçük küçük devletler kurmayı amaçlayan emperyalistler ne hikmetse kıbrıs'ı birleştirmeyi hedefliyor. ancak türk tarafına dayatılan şartlar çözümü imkansız kılıyor.

rumların istekleri:

1- adanın yalnızca yüzde 25'i Türklere kalmalı.. (mevcut durumda bu oran yüzde 36, Annan Planı'nda ise yüzde 29'du)
2- Türk tarafına kalacak bölgelere 60 bin Rum yerleştirecek ve Geri alınacak topraklara da 100 bin Rum yerleştirilmeli...
3- Federal Kıbrıs'ın yüzde 75'i ve kıyıların yüzde 60'ı Rum kurucu devletine bağlanmalı...
4- türkiye'nin garantörlüğü kaldırılmalı ve askerleri geri çekilmeli..

(bkz:kktc 82. İl Olsun)
leonidass
Hayatımın bir döneminde yaşadığım vatan toprağı.
Medeniyetin çevre düzenlemesiyle değil zihin düzenlemesiyle olduğunu anlatan bir memleket.

"Napan gardaş" demeyi özledim ordaki güzel arkadaşlarıma.
olacak o kadar
"Biz Demirellerden, Türkeşlerden milliyetçilik dersi almayız.
Sevgili kardeşlerim;
Biz milliyetçiliği; sokak duvarlarına değil,
Kıbrısın topraklarına,
Egenin deniz yataklarına yazmışız,
Biz milliyetçiliği batı anadolunun haşhaş tarlasına yazmışız..." bülent ecevit.

savaşla alıp masada kaybetmek üzere olduğumuz, akdenizin yüzen gemisi.
quares
kuzenim orda okuyor , ev kiraları sterlin üzerinden çok pahalı . her şey pahalı aslında , alkol hariç .

ve kuzenimin yanına her gittiğim de beşparmak dağların da ki tank anıtını ziyaret edip gurur duyuyorum . ve aklıma bülent ecevit'in şu sözü geliyor ; "biz milliyetçiliği başkaları gibi duvarlara, betonlara yazmadık, biz milliyetçiliği akdeniz'e, kıbrıs'a yazdık."