şehirler arası otobüs yolculuğu

monodi
gece yapıldığında biraz daha çekilir hale gelse de, 5 saatten uzun süreni trajedidir. en az birer adet ağlayan bebek, horlayan amca, hoparlörden hallice kulaklığıyla son ses müzik dinleyen keko olmak üzere, her türden insanla 8-10 saat aynı ortamda tıkılmaktır.
olacak o kadar
artık iyice bana uzay yolculuklarını animsatmaya başlayan yer değişimi.

yalan yok hayatımda hiç uzay yolculuğu yapmadım lakin eğer yapmış olsaydım bunu tamamen otobüs yolculuğuna benzetirdim. tek koltuk otobüs yolculuklarında, cam kenarından hep o bizlerden fersah fersah uzaklardaki 8-10 derma çatma evdeki insanlar ne yapar ne eder nasıl yaşarlar? hep bir merak içerisindeyim. koca koca binaların içinde değil 24 saatin, 40 saatin bile yetmediği bir gün de bu çok uzak yerlerdeki insanlarin, naif olduğunu düşündüğüm hayatları çok garip geliyor. hani uzay yolculuğunda da mekigin içinde bir cam olsa ve dışarı izlesem, aynı soruyu koca galaksinin en kuytu köşesindeki yalnız yıldızlar içinde söyleyip, onlara el sallamak en büyük ideallerimden biri olabilirmiş aslinda.

rahmetli tayfun talipoğlu ve usta nuri bilge ceylan'a da selam olsun bu arada.
nanik depresif
Bu gece yapacağım yolculuk. Gideceğim yerde hava alanı vardı da biz mi uçakla gitmedik? Millet eşini evde bırakıp yasak flörtüne gider hafta sonu kaçamağı yapmaya, ben eşimin yanına gidiyorum. Canım eşim.
pasaj
Gece yapmak daha az yorucudur. Kafayı koyup sınırsız uyuyabilme özelliğine sahibim. Ancak mümkünse o seyahati uçakla yapmak en makul olanıdır. Zira şehirler arası uzun otobüs yolculukları çekilecek cinsten değil.

Bayat yiyecekleri iki katına satan fırsatçı dinlenme tesisleri, yolculuk boyunca mideye giren ağrılar, hijyenik olmayan kulaklıklar, çalışmayan ya da içinde doğru düzgün bir şey olmayan televizyonlar yolculuğun en büyük dezavantajları. 3-5 saat mesafeli yerlere bir şekilde katlanabilme durumu var, ancak fazlası hayli yorucu ve sıkıcı oluyor.