hayatın tüm alanlarını kapsayan bilim. fen bilimlerinin olmazsa olmazıdır. çünkü matematik olmazsa fen de olmaz.
ben pek iyi değilim bu alanda. ilköğretimde 20 soru olur testte ben 7-8 tanesini doğru bilirdim. zaten bunların 2 tanesi kek olurdu. bu oran lisede de değişmedi. ygs'de de değişmedi... hep böyle gitti. çeyrek derecede bilebildim hep.
ilklerim var bu alanda: - ilkokulda toplama çıkarma ve çarpmadan sonra sıra bölmeye gelmişti. bölme işlemine geçtikten sonra tahtaya ilk çıkan ve ilk yapabilen bendim mesela...
Bir zamanlar yaka silkip üniversitede eşim sayesinde sevdiğim ders. Zamanla matematiği eşimden daha çok severim diye çok korktum ama böyle bi şey olmadı.
nasıl ki okuryazarlık dünyayı kişiselleştirmenin yoluysa, matematik de dünyayı evrenselleştirmenin bir yolu gibi görünüyor. bana kalırsa her ikisi de ciddi tehlikelere gebe..
icat değil keşiftir. Çünkü aynı dönemde yaşayan newton ve leibniz'ın birbirlerinden tamamen habersiz olarak diferansiyel hesaplarını geliştirmiş olmaları başka türlü açıklanamaz.
Eski dilde; riyaziye. Rakam ve sembollerin sanatı. Aklım pek basmaz kendisine de, onun varlığı bana basıyor! Zira her yerde o vardır. Müzik, şiir, heykel, resim... dansta bile var Allah sizi inandırsın.