confessions

kurremkarmerruk

1. nesil Sefil - Seviyor ve seviliyor

  1. toplam entry 166
  2. takipçi 9
  3. puan 3798

sözlük yazarlarının söylemek istedikleri

overdose
az önce bongu yavasça yere birakip biraya uzanip yarim takla atarak bi firt aldim. demek ki cok fazla'ca sıkılmışım. hm.
herneyse söylemek istedigim baska seyler de var. messellaa bu sözlükten olmayacak gibi.
yeni, taze, bilinmedik... şaşırtıcı, iş'e yarayacak, sürükleyecek, öğretecek, hayal ettitecek... gibi değil. çocuk bokundan belli olur. bu sözlüğün bokunda o piç cocuk boku rengi...yok.

nota değerleri

tomakhontas
tam, yarım, çeyrek, sekizli ve on altılı olarak ayrılır.

tam nota; içi boş bir yuvarlak, yarım nota; bu yuvarlağa getirilen bir çizgi, çeyrek nokta; çizgili yuvarlağın içinin doldurulmasıyla elde edilen yeni çizgili içi dolu yuvarlak, sekizli nota; bu çizgili içi dolu yuvarlağın çizgisine bir kuyruk çizilmesi ve son olarak da on altılı nota ise sekizli notaya bir tane daha kuyruk çizilerek oluşturulur.

örneğin 4/4'lük bir eserde, ilk ölçüye bir tam nota koyarsak, ölçü değeri tamamlanmış olur ve yeni ölçüye geçeriz. ya da iki yarım koyarsak da aynı sonuca ulaşırız.

4/4'lük dediğimiz şey ise zaman işaretidir. ilk 4, bar anlamına gelir. ne kadar düzenli vuruş olacağını söyler. ikinci 4 ise hangi tür notanın tek bir vuruşa denk olacağını söyler.

kaynak: All Star Orchestra.

sekme

leonidass
Emir ifade ediyor olabilir.

Evin ortasında deli gibi tepinen çocuklara ebeveynin seslenişidir.
"Yavrum, evladım.evrenin rezonansını değiştireceksin.
Sekme. Yerinde dur." gibi...

mağara sembolizmi

ontolojik sancilarimin merhemi
yunan mitolojisinde zeus'un mağarada doğması ile başlayıp daha sonra pek çok efsaneye uyarlanmış olsa da, herbirinin birbirinden etkilendiğini söylemek güçtür. mağaralar mitolojide ve sonrasında bazı dini akımlarda, sembolizm ve okültizmde sırlı mekanlardır. çoğu zaman cezalandırma, çeşitli ayinler ve gizli törenlerin mekanı olarak karşımıza çıkar. yunan mitolojisindeki tartarus, bilinen gizemli mağara mitinin temellerinden biridir. tartarus kimilerine göre yeraltı dünyası, underworld olarak bilinirken, ölülerin cezalandırıldığı mekandır aynı zamanda. cehennem bekçisi hades, burada yaşamaktadır. eski roma mitolojisine göre ise tartarus günahkarların sığınağıdır. bu yönlerden bakıldığında, mağaraların bir takım şeytani ve yasak güçlerin yaşam alanını simgelediği söylenebilir. hinduizm'de ise secret cave of krishna yani krishna'nın gizli mağarası olarak karşımıza çıkar. burası bir takım spritüel güçlerin merkezidir. günümüzde tünel (tunnel) isminin etimolojik kökenlerini incelediğimizde karşımıza ilginç veriler çıkar. tünel bir nevi mağaradır. ingilizce'deki tunnel kelimesi, tomb of el, yani tanrının mezarı kelimelerinden türemiştir. yeraltı dünyasına geçişi sembolize eder.