bu duygu, şahıdır duyguların. bazen beyin olur; ne şekilde düşünmen, hareket etmen gerektiğine karar verir, bazen kalp olur duygularına yön verir. öyle her cengaverin bünyesinde dört dörtlük bulunmaz. bulunmadığı için de, günlük hayattaki ikili ilişkilerde görüldüğü üzere; kısa süreli birliktelikler, birbirlerini özümsemekten yoksun, sevgi, saygı ve sadakat hislerinden nasibini almamış organizmalar çıkar ortaya.
yalnızca duygusal birlikteliklerde değil, sosyal hayatımızda da yön belirleyicidir bu duygu. layıkıyla yaşayabildiğiniz kadar değerlisinizdir insanların gözünde. önemsendiğinin farkına vardırırsınız insana.
orta yaşlı sosyal mecra kullanıcısı akrabalarda nirvanaya ulaşmıştır bak bu duygu. özenip bezenmiş, tam profil resmi yapmalık fotoğrafı çekilip atmışsındır bilumum internet alemine. gelsin layklar, emojiler diye düşünürken sen, orta yaşının gereğini yerine getirmeye and içmiş akraba bitiverir oracıkta. "maşşallahhh teyzesnin bi tnesi, ablam npyo. söylede tlfna baksn"
kötü niyetli değildir bak bunu yapan, en samimi duygularını perçinlemiştir fotoğrafın altına. "telefonuna bakan anne mi olurmuş hiç, anne dediğin telefonu yanlışlıkla sessize alıp, atar kanepenin üstüne ya da çantasının en derinlerine" demek istersin ama "söylerim teyzeciğim" demekle yetinirsin.
toplum düzenini bozan davranışları sergileyenler, genellikle hayatlarında bu kelimeyi duymamışlardır. ders olarak okutmalı bu konuyu azizim. yaşken eğitmeli ağacı.
tanım: kişinin kendisini, karşıdaki kişinin yerine koyarak onun duygularını anlama hede hödö, cart curttur.