enerji, beslenme, barınma, eğitim, ulaşıma gelen mecburi insani hizmetlere %50 ila +%100 arasında zamlar gelmişken, poşetler paralı olmuş mu olmamış mı işin hiç orasında değilim.
çevrede dolaşan atık miktarını azaltmak yani bir nevi çevre dostuyuz imajı vermek adında girişilen olay lakin her sorgulayan beyin gibi benim de merak ettiklerim var;
soru 1; ihracatçılar tarafından bildirilen verilere göre, 2018'in ilk 3 ayında İngiltere, Türkiye'ye gemiyle 27 bin 34 ton plastik çöp göndermiş. peki öyleyse tam da bu açığı kapatmakta birebir olan plastik poşetlerin çevredeki dolaşım sayısı neden azaltılmaya çalışılıyor?
soru 2; 3 ay önce yaptığımız ihracat rakamıyla ingiltere'nin 2. en büyük çöp pazarı olan türkiye'nin demek ki plastik atıklara bolca ihtiyacı var. dolayısıyla tüketim artmalı mı azalmalı mı?
soru 3; ithal yollarla gelen çöplerin türk sahillerine verdiği zarar ortadayken yerli ve milli çöp üretme yolunda teşviğin arttırılması gerekmez mi?
soru 4;Türkiye plastik atıkları geri dönüştürme konusunda en başarısız ilk 20 ülke arasında iken buna kafa yormak daha makul değil mi?
soru 5; halkın sağlığı gerçekten >para?