kavgam

turuncu gemi
dünyadaki her fikir mutlaka sonsuz bir biçimde, bilimsel bir diyalektikte tartışılmalıdır. tartışma, tartışmasız iyidir. tarih boyunca göğün altında söylenmiş hiç bir fikir, düşünce suçu sayılıp yargılanmamalıdır.
lakin bundan sadece faşizm denen habis ur müstesnadır.
faşizm bir fikir bütünselliği değil, nefret suçudur. bütün demokratik ulusların yasalarında ve uluslararası hukukta bu böyledir.

bu habis ur'un kutsal kitabının sözlüğümüzde iyi niyetli de olsa övülmesi beni geleceğimiz adına endişeye sevk etmiştir. günümüz kapitalist modernitesinde, lumpenleştirilmiş ve özünü oldukça zayıf hisseden çok fazla insan var. bu süslü ve güçlü görünen kişi kültünden kendilerine bir güç kimliği devşirmeye çalışıyorlar. korkarım bu çabaları, hayatta amaçsız ve belirsiz kağıt bir gemi gibi savrulan insanımızı daha fazla hasta edecektir.

hitler denen bıyıklı solucanın yahudi soykırımı amaç değil, bir araçtı. masum yahudi halkının bütün varına yoğuna çökülüp bu varsıllığın sağladığı savaş gücüyle dünyaya hakim olmak gibi bir amaç mevzu bahisti. alman halkının beyninin karanlık dehlizlerine bu araç, kutsal soslarla kendilerine sonsuz bir refah sağlayacak bir amaç gibi zerk edilip inandırıldı.

bugün, sonunu hitler gibi karanlık bir bodrumda ucuz bir itmişçesine gebermeyi de göze alarak dünyaya hakim olmak isteyen diktatörlere şunu söylemek isterim. hitler'in arkasında yüzde yetmiş halk desteği vardı. savaşta uzun süre öne geçmesinin en önemli etkilerinden biri de budur. avrupa yahut ortadoğu'da hiç bir diktatör adayı, yüzde 30-35 gibi bir halk desteğiyle böyle saçmalıklara girişmesin.
mars yolcusu
kavgam, klasik olmuş bir kitaptır.
hitler; ilk gençliğinden itibaren düşünce yapısını şekillendiren duygularını, yetişmesinde etkilendiği insanları, kısacası tüm hayatını bu kitapta anlatıyor.

almanya, avusturya, yahudiler, masonluk, azınlıkların durumu, basın, partiler, iç ve dış politika, meclisin şekli, 1. dünya savaşı ve ırk anlayışı hakkındaki düşünceleri, yaptıkları ve yapmak istediklerinin gerekçelerini, kendi inanç dünyasının malzemeleri ile hapis hayatı boyunca yazdığı kitabında gözler önüne seriyor.

kavgam;
dünyayı değiştiren ve kitleleri en fazla etkileyen kitaplardan biridir.
bir devleti ve bir devletin yapması gerekenleri, vatandaşlık, ırkların üstünlüğü,hitler'in günlük meselelere bakışı, onları değerlendirişi ve bu meselelerden kendine dersler çıkarması, kalabalıkların ne işe yaradığı, diğer insanların, daha doğrusu kendi ırkından olmayanların ne olduğunu kendi yazdıklarından okumak insanı en çok etkileyen tarafıdır.

adolf hitler/kavgam