levent üzümcü'nün atatürk'ü sevmeyenlere hain demesi

hamlet
Az bile demiş dedirtti.

Atatürk'ü sevmek için mi yoksa sevmemek için mi nedenlere sahipsiniz. Ya da sevmemek için sahip olduğunuz nedenler nelere dayanıyor ve bu nedenler nasıl oluyor da sevilesi taraflarına baskın geliyor?

İyi insanlar ve kötü insanlar vardır, ya iyileri seversin ya kötüleri bu iş bu kadar basittir. Atatürk'ü sevmeyen komünistlere özellikle anlam veremiyorum zaten. Özgür düşünebilmeyi, okuyabilmeyi, öğrenebilmeyi borçlu olduğun adamı sevmiyorum demek ortamlarda prim yapmaya çabalamaktan başka bir şey değil ya da gerçekten o kadar sığsınız amk.

Mozambikte yaşayıp da atatürk'ü sevmeyen haindir demek istememiştir muhtemelen levent üzümcü. Ha tabi yeni nesil bebeler sanıyor ki, dünya hep güllük gülistanlık nerde dünyaya gelirsem geleyim google a girer bilgiye ulaşırım. Hassiktir amk ya.
rene
Adamın bu cümleyi kimlere söylediği ortada. Günümüz Türkiye'sinde adresi belli bir açıklama olarak görüyorum. böyle çıkışlara demokratik haklara özgürlüklere müdahale başlığı altında açıklamalar yapmak, ait olmadığı bir güruhu savunmakla aynı sonuca varıyor. Basit bir denklemi yaşıyoruz Türkiye de şu an. Halk nezdinde, öğretilmiş veya öğrenilmiş bir takım şeyleri tamamen değiştirip yeni nesle aşılamaya çalışıyorlar bu başlıklardan birisi de Atatürk'dür. Yani her konuda bu yetmez ama evet çıkışlarını sevmiyorum ben. Bakın ülke ne halde 20 senede talan ettiler. Taraf olmazsanız bertaraf olursunuz dediler öyle de oldu. Bir şeyleri eleştirir veya savunurken büyük resmi görmeye çalışmalıyız, bireysel tecrübe ve deneyimlerimiz, siyasi ideolojilerimiz bir yana, vatanperverlik bunu gerektiriyor. "Gittiği adres" açısından ve yapılmak istenen açısından katılıyorum adamın lafına.
miyesmikcih
kimse gazi paşayı sevmek zorunda değil, nefret etmek de.
mustafa kemal atatürk cumhurbaşkanlığındaki hükümetlerin yeni cumhuriyetteki uygulamalarına en şiddetli talimatlara uğrayan komünistler dahi yeri gelince hakkını verir.
chf ve chp hükümetleri komünistlere en ağır işkence ve tevkifatlara neden olsa da hakaretler dinciler kadar görülmemiştir.
önce saltanattan cumhuriyete geçtiği için, çok partili sistemi erken cumhuriyette denediği için serbest firka, ameleperver parti, komünist parti denemeleri saygı duyulması gereken davranışlar. olmamıştır, tutmamıştır ayri konu.
levent üzümcü'ye kelince ; bence türkıye siyasal tarihini lisede emin oktay'ın tarih kitaplarımdan öğrendiği kadarıyla kalmiş sanatçı.
aslında iktidara olan hıncını alıyor.
şunu unutmayalım tkp'yi kuran da mustafa kemal'dir, kapatan da, enternasyonale kabulü için başvuran da. fevzi çakmak'ın başkanlığındaki tkp'ye sahte tkp diyoruz.
levent üzümcü abartmış, recep tayyip erdoğan fanatiklerinden farkı kalmamış.
tanrı ve onun kitap ve peygamberlerinin elestirildikleri günümüzde kimse kimseyi sevmek zorunda değil.
turuncu gemi
fatih tezcan'ın sıçmık söylemleriyle kardeş bir söylemdir. mustafa kemal her ne kadar cumhuriyetimizin kurucusu ve gelmiş geçmiş cumhurbaşkanları arasında en iyisi olsa da son tahlilde bir siyasetçidir. kimse mustafa kemal'i, abdulhamt'i, erdoğan'ı sevmeye zorlanamayacağı gibi sevmiyor diye de hainlikle suçlanamaz. zira aklı selim düşünüldüğünde ikisi de faşizmdir.

ben bir komünist olarak, genç cumhuriyeti milli burjuva değerler üzerinde yükseltmeye çalışan gazi paşayı korkmadan eleştirebilmeliyim. bunun adı demokrasidir. hatta ilerlemedir. ama tabii ki bu eleştiriler ideolojik temelli olmalıdır. ülkemizin çok büyük bir kısmının saygı, sevgi, minnet duyduğu bir insana asla saygısız bir üslup geliştirilmemelidir. demokrasi kültürünün en önemli temeli olan bir arada yaşamanın gereğidir bu.

fakat kim olursa olsun sevmemenin bedeli hainlikle itham etmenin hiç bir demokraside yeri yoktur.