stephen king

turuncu gemi
bazı çok bilmişler tarafından edebiyatçı kabul edilmeyen yazardır. gerçi conan doyle'yi de edebiyatçı saymayan salatalıklar vardır. onlara bir zahmet sktrp gider misiniz demek istiyorum. teşekkürler.

sayın king'in edebiyatındaki gerilim unsurları özü ve derinliği itibariyle büyük metaforlar içeren unsurlardır. kral ustamızı edebiyatçı kabul etmemek, alfred hitchcock'u sinemacı kabul etmemek gibi bir şeydir. yazık ki iki ustamızın da gerilim metaforları yeterince anlaşılmamıştır.
zengin ve mutsuz
hayatının çalışması kara kule yi resmen peşkeş çekmiş, fanlarını kendine düşman etmiş kalemşor. babasının yüzünü unutmuş bir yazar müsvettesi artık gözümde.

not: tüm kitaplarını okudum.evet tüm...
freud da sollardi
Yazma sanatı kitabında, bazen kitaplarına hevesle başladığını ama sonlarında hevesinin kaçtığını, o yüzden de bazı kitaplarının yalap şalap sonlu olduğunu söylüyordu. Adamı çok sevsem de, yapısına en uygun olan tür hikaye ve novella galiba. 40 kitap sonra bunu ancak farkettim ama olsun.

Büyüksün Maine'ın tezenesi.
klm
Genellikle gerilim ve korku türünde eserler vermiştir. Kitaplarının çoğu Türkçeye de çevrilmiştir. İlk romanı Göz (Carrie) 1974 yılında yayımlanmıştır. Özellikle 1982 yılında başlayıp 2005 yılında sona erdirmiş olduğu Kara Kule (The Dark Tower) serisi ile ünlüdür. Yeşil Yol (The Green Mile), Esaretin Bedeli (Rita Hayworth and Shawshank Redemption) gibi pek çok kitabı senaryolaştırılıp beyaz perdeye aktarılmıştır.