Yıllardır süregelen, interaktif sözlüklerin iskeletini oluşturan kuralların sadece sıkıcı bulunduğu için, paşa gönüller öyle istediği için değiştirilmesine dair önerilere tepki gösteren interaktif sözlük yazarlarıdır. Ayrıca iyileştirmenin kural bozarak olmayacağının da bilincindedirler. Ulan Ekşi'de bile yok böyle bir şey.
bazılarının yazmak için etkinlik falan düzenleyip etkinlik anında yayından fırlamış ok misali yazarak sonrasında kabuklarına çekilmeleri ilginç. elbette yazmak istediğimiz ve vaktimiz elverdiğince yazıyoruz lakin belirlenmiş zaman aralıklarında ve belirlenmiş konularda yazmak sadece sözlüklerde değil benzeri tüm platformlardaki benzer etkinlikler danışıklı dövüş kavramını da akla getiriyor maalesef.
şahsen su akar yolunu bulur mentalisindeki yazarların çoğunlukta olmasını tercih ederim.
bir anda hücum eden yazma hevesiyle başlık açma, ya da başkalarını teşvik etmek hoş bir şey kötü değil, ancak esasen bu durumun orta ve uzun vadede kalıcılığının olmadığını bizzat birinci elden tatmak da bir ayrıcalık tabi.
kendi şeridinden kendi üslubunca yazıp geçmek en güzeli.
birisi başlığı açarken bir harf koymayı unutuyor, diğeri güzel bir üslupla yalnızca bir mesaj atıp bu durumu hatırlatmak yerine o başlıkta, kişiyi neredeyse 'cahil' ilan ediyor. yine diğeri aynı üslupla cevap veriyor. hani marjinal bizdik? (: kişisel polemikler için 'mesajlar' bölümü icat etmiş hazret-i moderasyon. daha çok entry girene herhangi bir ödül verilmeyip sözlüğün en iyi yazarı ilan edilmediği gibi, daha çok laf sokana da bir ödül vaadedilmiyor. neyin savaşıdır bu?
internet denilen bataklıkta bir dinlenme mekanı, otel olan zengin sözlük mensubu yazarlar, meraklı, troll-savarlar, first of his name, king of the internet, lord of the seven kingdoms and protector of the information.