ekrem imamoğlu'nun sandık videosu

turuncu gemi
sevgili eko başkan neyin ne olduğunu bilal'e anlatır gibi anlatmış sağ olsun. fakat zaten akp seçmeni dahil herkes neyin ne olduğunu gayet iyi biliyor ve görüyor.

31 mart gecesi rte'nin gerçekten de istanbul seçim sonuçlarını kabullendiği kanaatindeyim. aklından şöyle bir şey geçiyordu, ''ekrem'le uzlaşır anlaşır, yine eskisi gibi al gülüm var gülüm bir şekilde durumu idare ederiz''
fakat eko başkan gerçekten muhalif namusa sarıldı. halka güvendi. 20 yıldır ibb'de yapılan bütün pisliklere neredeyse zülfikarlarla saldırdı. bunun yanında 1 mayıs'ta sınıfla meydanlarda dayanışması gerçekten takdire şayandı.

şimdiki seçim sürecinde eko başkan seçim hukuksuzluğunu falan anlatarak oyalanmaktan vaz geçmeli. dayak yiyen öğrencilerin, göz altına alınan gazeticilerin, maaşı dolar karşısında hızla kuşa dönen işçilerin yanında bir söylem geliştirirse yine kazanır. bu sefer daha büyük kazanır.
esdemirei

Ekrem İmamoğlu'nun 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimleri olayıyla ilgili sosyal medya hesaplarına 10 Mayıs 2019 tarihinde “31 Mart Günü Sandıkta Neler Yaşandığını Sizlere Tek Tek Anlattım” başlığıyla yüklediği videodur. Videoda geçen ifadeler tam hâliyle şu şekildedir: “31 Mart günü neler yaşadık sandıkta? Bunları size tek tek anlatacağım. Biz 31 Mart günü geldik. Sandık kurulu üyelerimizden oy pusulalarımızı aldık. Dört tane oy pusulamız vardı İstanbul'da ve zarfımızla beraber mührümüzü alarak sandık üyelerine teşekkür ederek, hemen kabine geçtik ve kabinde oyumuzu kullandık. Dört tane oy pusulası var. Burada tekrar hatırlatmak istiyorum. Büyükşehir belediyesi oyu vardı, ilçe belediye başkanlığı oyu vardı, belediye meclis üyeliği oyu vardı ve muhtarlık oyu vardı. Zarfımız bir tane. Girdik oyumuzu kullandık mühürlerimiz ile beraber. Aynı zarfın içindeki bu oyları, sandık kurulu üyelerinin önüne giderek, sandığımızda oyumuzu kullandık. Ve imzamızı attık. Saat 17 oldu, sandıklar açıldı, oy sayımına başlandı. O az önce oy attığım zarfın içinden tek tek oylar çıkartıldı. Büyükşehir belediyesi başkanlığı oyu sayıldı, ilçe beldiye başkanlığı oyu sayıldı, meclis üyeliği oyu sayıldı, muhtarlık oyu sayıldı. Sayımlar yapıldı ve aynen şeffaf bir şekilde sayımlar bitti. O zarftan çıkan oylarda bir sorun yok denildi, gerekçeleri üretildi. Daha sonra ne yapıldı? Sandıktaki memur üyeler ile ilgili, kamu görevlisi olup olmadığına bakıldı. Ve buradan şaibe üretildi ama nasıl bir şaibe? Az önce o zarftan çıkan dört oydan sadece büyükşehir belediye başkanlığı oyunda şaibe var denildi. Niçin? Kamu görevlisi olmadığı için. Partilerin üyelerinde bir sorun yok. Kamu görevlisi olmadığı üzerinden şaibe var denildi. Tekrar ediyorum, zarftan çıkan dört oydan sadece büyükşehir belediye başkanlığı oylamasında şaibe var kararı verildi. Peki, aynı konuda 20 Nisan'da ne karar verildi? [20 Nisan 2019/Bursa-Kemalpaşa, İyi Parti'nin sandık kurulu başkanlarının kamu görevlisi olmadığı gerekçesiyle yaptığı başvuru oy birliği ile reddedildi]”