kadınlar insandır biz insanoğlu

emekli yoda
büyük usta neşet ertaş'a ait bir vecize!

kadınları yüceltmenin yanında biz erkeklerin acizliğini de anlatır. hepimiz bir kadının karnında başlıyoruz nefes almaya. tüm inisiyatif kadının elinde. isterse bizi güzelce besliyor, doğurup yaşatmaya çalışıyor. istemezse de aldırıyor ya da kötü bir başlangıç yapmamızı sağlıyor. bir insanı dünyayı getirme ve emzirme hakkı sadece kadına verilmiş. bir mucize varsa bu tamamen kadının elindedir. büyük ustanın dediği gibi biz sadece insanın oğluyuz.
diko
kendinden başka herkesi üstün gören adamın lafı. kadın insan insanlık üstünlük altta kalma falan hepsi hikaye. babasultan her zamanki gibi mütevazı kalmış her zamanki gibi ayaklarımıza turap olmuş. iyiki de olmuş. var ol Neşet baba. ruhun şadolsun.
gunese vurgun kardanadam
Neşet baba çalıp söylediği gazinoda bir kadına vurulur.. bu kadın adı hepimizin bileceği gibi leyladır. Babası büyük üstad muharrem ertaş a konuyu açar. Babası bakar duruma ve oğluna ve kendilerine yakıştıramaz. Şiddetle karşı çıkar bu ilişkiye ve devamında evliliğe. Ama neşet baba dinlemez babasını, evlenir leyla ile.. zaman geçer büyük aşk bozulur. Yuva yıkılır. Neşet ertaş bir tane babasına(cahildim dünyanın rengine kandım), iki tane leyla'ya türkü yakar(yazımı kışa çevirdin ve neredesin sen).

Sonrasında muharrem ertaş bir türkü yakar “küsmedim neşet'im” diye.. buna kendi usulünce cevap verecek olan neşet ertaş “aslı bozuk deme” türküsünü yazar.. ve bu sözleri o türküsünde kullanır..