troçkizm

ontolojik sancilarimin merhemi
saç şeklinde bile türsel ayrım bulan insan için sınıfsız toplum hayali gerçeğe dönüşmeye hiç gönüllü değildir. hoş sınıf muhabbeti artık felsefi bir mevzu olmaktan çıktı ama her paradigmayı bir asır geriden takip eden toplumumuz için bir süre daha motiv olmaya devam edecektir.
beni asıl ilgilendiren kısım devrim. idealize edilen şey kurmak olmalıydı. eğer devrim meşru ise ve marksist devrim bir sebepten ötürü başarılı olup hâkim düzen hâline gelmişse ben de o düzeni devirme hakkına sahibimdir. “buyur gücün yetiyorsa devir” diyecektir letafet ve nezaket sahibi marksist. o zaman da su katılmamış bir primitivizm çıkıyor karşımıza. 21. yüzyılda hâlâ doğa-insan düalizmiyle uğraşacaksak sınıfsız toplum olup olmamanın bir önemi yok çünkü açık ki beyinsiz bir toplum olacağız.
indolentexistence
benim marxım senin marxının
sakalını yolar

benim engelsim senin engelsinin
dişlerini döktürür

benim leninim senin lenininin
kemiklerini kırar

bizim stalinimiz sizin stalininizi
ensesinden vurur

bizim troçkimiz sizin troçkinizin
kafasını yarar

bizim maomuz sizin maonuzu
yangtze nehrinde boğar

kapatmasın diye bundan böyle
zaferin yolunu

erich fried
/ seçmeler
turuncu gemi
Temelinde, sosyalizm tek ülkede kalır ve salt ana vatanı koruma ülküsü üzerine yükselirse, kapitalizmin onu mutlaka yakın gelecekte yeneceğini savunan tarihsel haklı dava. Devrimin yiğit çocuğu troçki'nin tezleri ve önderliğinde dünyaya yayılmıştır.

Sözlüğümüzde, sınıf bilincinin artık felsefenin konusu olmaktan çıktığını idda eden arkadaşa şunu söylemek isterim. Felsefe, siyaset, iktisat, sosyoloji üzerine okuduğun 4-5 kitap varsa tekrar okumak fakat rica ederim ki bu sefer okuduklarını anlamaya da çalış.

Hadi bir de "izmler öldü" falan de ve ben çok eğleneyim seninle. Hadi lütfen söylesene bunu da.