türk insanının felsefe alanında başarısız olması

klm
ülkemizde okuma yazma bilmeyen insan sayısı 15 milyon iken üretmek, sorgulamak ya da merak etmek hayal ürününden ibaret. Bu konu hakkında cnn ekonomi müdürü emin çapanın çok güzel bir tespiti var.
medicago sativa
felsefe alanında başarısız olmamız mı ? insanlar okula gitmiyor..kitap okumuyor kitap!! biz az düşünülmeye ve sorgulamamaya yöneltilen bir toplumuz.lütfen bir daha böyle şeyler diyerek güldürmeyin.
blackandwhitememories
Toplumların gelişmişlik durumunu belirlemek istiyorsak eğer o toplumun aydınlarına bakmak gerekir. Diğer türlü neredeyse bütün toplumlar eşit düzeydedir yani birinin bir diğerinden çok da üstünlük durumu yoktur. Evet, çalışkan olabilirler ya da daha özgür olduklarını iddaa edebilirler ama felsefe gibi bir alandan bahsetmek gerekiyorsa eğer bunu halka dayatamayız çünkü halkın gündelik bilgi dışında bir ilgisi olması çok zor. Olmasını da beklememek gerekir ve bu işin erbapları aydınlardır. Bu yüzden ne derece başarılı olup olmadığımızı ülkelerin aydınlarına bakarak anlayabiliriz.
azrailin regl donemi
sadece alıntı vererek konuştukları ve yazdıkları için kişisel özgün tarzlarını yaratamamalarından kaynaklanır.

yok Mevlana şunu demiş yok platon böyle yazmış' gibi cümleleri çok sık kuranlardan nefret ediyorum. al ezberi boz kendini! sen kimsin o zaman?

harmanla tüm bildiklerini hayata bakış açınla ki öyle yol çiz ve göster.

son ihtimalde okuyan da okumayan da aynı benim gözümde. cilt cilt das kapital okusan da bunlar sana bir şey katmıyorsa ve özümsemiyorsan boşa okuyorsun demektir.

önemli olan az okumak çok düşünmek. çok okuyup hiç düşünememek büyük vakit kaybı.