alışveriş merkezi

esdemirei
family guy'ın 5'inci sezonu 3'üncü bölümü olan “Hell Comes to Quahog”'da çevresindekileri soktuğu dezavantajları ta Eylül 2016'da bahseden, ama nedense buna göz yuman kitleyi görmemizi sağlayan bir yapı ya da yapılar bütünü.
sos
yaşadığım yerde olmayan yer. açsalar da kapanma ihtimali var. ki açacaklar. fakat açacakları alan çok küçük. tahminime göre otoparkı yapılamaz. yani hem alanı hem de konumu uygun değil. otopark yapılırsa avm denmeyecek derecede pasaj gibi bişi olur. muhtemelen dünyanın ilk otoparksız avm'si yapılacak. bakalım. önümüzdeki avm'lere bakacağız.
dante
Şehir içinde planı düzgün dizayn edildiyse benim bununla ilgili herhangi bir sorunum yok. Hatta pek çok markayı barındırdığından kısa bir zamanım varsa bir şeyler almak için daha uygun oluyor.

Evet abuk sabuk yerlere AVM yapmak çok bilinçsizce ama şehirdeki konumu doğru ayarlanmışsa o kadar da kötü değil.
indim derelerine
Kapitalizmin açık örnekleridir. Almama niyetiyle gezmek için Girersin , o cafcaflı vitrinler ne yapar eder eline poşeti sıkıştırır.
Kışın sokakta gezip bir de otopark parası vermemek için tercih edilir.
Cadde mağazacılığının azalarak bitmesinin en büyük müsebbibi olacaklardır.
trolicela
İçinde bulunan statik elektrik sebebiyle, insanların enerjisini sıfırlayan, gürültü ve kalabalıktan başka bi numarası olmayan dükkanlar topluluğu.

Gitmeyin!
dirsegi iskemleye dayali
modern (bkz:agora)lardır kendileri. antik dönemde agoralar, insanları istihdam ve sosyalleştirme amacı güdülerek inşa edilmiş yapılardı. aynı zaman da insanların alışveriş yaptıkları bölgeler olurdu.

fakat modern toplumda, yani 20.yy sonlarında peydalanan avm manıtığı, somut bir biçimde kapitalizmin toplumu etkileme yöntemlerinden birisi olarak kurgulandı. şöyle ki;
avmler tüketiciler ve tüketici adayları olarak insanları ikiye ayırdı. fakat bu aleni gerçeklik, avmlerin cazibezi ve şatafatlı camekanları arasında görünmez bir ayrım olarak kaldı. yani tüketiciler ve özellikle tüketici adayları, kendi misyonlarının farkında olmadan salına salına gezinir ve bir gün tüketici olabilecekleri (bkz:mertebe) ışığında süzülür halde buldular kendilerini.
bu hamle ile sistem, insanların gelir dağılımının eşitsizliği konusunda kafa yormalarının önüne geçebilmiş oldu.
her tüketici adayı, tüketiciler ile aynı havayı solumanın rehaveti ile onlardan olduklarını sanmaya başladı. bu halde; mağazaların belirli dönemlerde, stok fazlası ürünleri ucuzlatarak halkı çekmesi ise, rehaveti derinleştiren bir strateji olduğu gerçeğine vardırdı bizi.

başka bir başlık altında, daha iyi incelenmesi gereken bir konu olarak burada kesmekte fayda olduğunu düşünmekteyim. fakat şunu da demeden geçmeyeyim,
kapitalizm; güçlü bir algı operatörüdür, kendinizi koruyunuz!