kitap okumak

turuncu gemi
bazen ölülerle bir iletişim şeklidir. yazının bulunmasından bu yana geçen 5000 senelik insanlık külliyatından feyzler almaktır. bir nevi zamanda yolculuğun muhteşem gizi ve gizemidir.

hayvanları çok iyi tanırım. bizden tek farkları söylemek istediklerini dilleriyle anlatamamalarıdır. yoksa hissiyatımızdan vahşiliğimize kadar onlarla hiç bir farkımız yok. zira biyolojiye göre de böyledir bu iş.
fakat işte, 5000 yıl önce bir çılgınlık etmiş ve yazıyı bulmuşuz. kendimize yaptığımız en büyük iyiliktir bu insanlık olarak. doğaya tahakküm gücümüzün en önemli parçasıdır.
21. yüzyılda henüz bir kalite doğmadı. hem toplumsal, hem de bireysel yaşamların muhteşem kalite anahtarıdır kitap okumak.

gerçi okursanız ekime, okumazsanız aziz nesin'e.
kemalisthatun
hayattan bunaldığınızda, insanlardan sıkıldığınızda tek sığınağınız olur kitap. sıkılmazsınız aksine stresinizi de alır götürür. başka hayatlara başka dünyalara dalarsınız. konuşursunuz yazarla, kitapla. her bir kitapta başka karaktere bürünürsünüz, yeri geldi mi o karakterlerle arkadaşlık edersiniz. seversiniz, nefret edersiniz ama en güzeli birçok düşünceyi ve bilgiyi hatta empatiyi öğrenirsiniz. okuyun ki dünya güzelleşsin! dünyayı güzelleştirecek olanlar bizleriz, bizi güzelleştirecek olanlar da kitaplar.
bir istanbul trajedisi
film izlemekten daha güzeldir. çünkü karakterleri kişi kendi kafasında oluşturur, olayları içinde yaşar. o kız kişinin hayal ettiği güzellikte, olay kişinin hayal ettiği büyüklüktedir. ondan mütevellit kişinin küçük dünyasının büyük eğlencesidir.
ontolojik sancilarimin merhemi
aynı kitabı 3-4 defa, belki 10 defa okumaktır. bir kitabı tek seferde okumuş sayılmazsınız. elbette sayfalarda yazanlar aynı kalacaktır; ancak gözlerinizden aynı kalmalarını bekleyemezsiniz. siz değişirsiniz, bakışınız değişir. dolayısıyla kitaplar da "değişir".
adreanna
Tıpkı günlük ihtiyaçları karşılamak gibi düzenli yapılacaksa eğer faydalı olan eylem. Ne okuduğunuza ve ne kadar eleştirebildiğinize değinmek bu yazıyı oldukça uzatacaktır.
kitap okumak ciddi bir iştir. Sadece tek bir türe, tek bir yazara bağlı kalmak sizi aptallaştırır. Başkasının düşüncelerinin esiri olmanıza sebep olur.
khemri
“Her boş vakitte okumak insanı ahmaklaştırır, zihni felç eder.”

''İnsan hemen hemen bütün gününü okumakla geçirirse, yavaş yavaş düşünme yeteneğini kaybeder.''

''Okumak, kendi kafanla değil, başkasının kafasıyla düşünmeye benzer.''

(bkz:arthur schopenhauer)
medicago sativa
bazen buralardan gitmek istediğinizde gidemezsiniz.alın elinize bir kitap sizi alsın götürsün buralardan.uzaklaşın bu dünyadan.kitabınız bittiğinde ve kapağı kapattığınızda bu dünya'ya tekrar hoşgeldiniz.
berlinetta
insana birçok şey katan eylemdir. okumak gibisi yoktur. bilim, felsefe, edebiyat, sanat vs. her alanda donanımlı biri olursunuz. yeni hayatlar görürsünüz. yeni düşünceler elde ederseniz. hayata karşı bakış açısı ve duruşunuz değişir. mantıklı bir insan olursunuz. akıllı, bilgili, saygın insan olmak için bolca kitap okumak gerekir.
kitap okumak su içmek gibi bir ihtiyaçtır benim için. bir sürü kitabın verdiği mutluluk tarif edilemezdir. her sayfada yeni şeyler öğreneceğim için mutlu oluyorum. kitap okuma alışkanlığının mutlaka sağlanması gerekir. kitap okumayan insan, birçok şeyden geri ve mahrum kalmış insandır. büyük insanların da fazla kitap okuduğunu rahat görürsünüz. insanlar okuyarak gelişir. zamanla okuduğunuz kitaplar sizi bambaşka biri yapacak. okumaktan hiçbir zaman ayrı kalmayın.

bol okumalı günler dilerim.