ülkemizde muhtemelen cılız bir şekilde kutlanacak olan gün.
kutlu olun!
eskilerin şaman kocalarının söylediği;
" Allah, Bismillah! Ey Tanrım yanıldığımda bana yardım et! Ey kopuzum! Doğru gör, doğru söyle! Üyengi ağacının kökünden oyarak aldığım kopuzum! Kızıl çalı tobulgadan perdelerini yaptığım kopuzum! Yürük atın kuyruğundan tel yaptığım kopuzum! Doğru gör, doğru söyle! Söylenene uymazsan kulaklarını burarım! Seni yere çalarım! Oynayıp durduğum andır bu an! Çam kopuzumu elime aldım. Su yılanı gibi dolandım döndüm..."
bir ittifak olduğunu düşünmüyorum, malum parti ve tayfasının algı yaratıp muhafazakar oyların iyi parti safların geçmesini engelleme telaşından başka bir şey yok ortada.
minimal yaşıyorsan imkansız olan. çok çeşit ama tek porsiyonluk haftalık alışverişler veya kendi yetiştirdiğin ürünler ile "yine mi patlıcan" demeden yemek borunuzu şaşırta bilirsiniz.
ormanla iç içe yaşamak beni gittikçe insanlardan soyutlamaya başladı. orman derinliklerine yerleşip adı anılmaması gereken kadim varlıklara tapınan paganlar gibi hissetmeye başladım, zaten kadim pagan adetleri ve ormanların ilahi yaşamla olan bağlantıları beni her zaman etkilemiştir.
rüyamda alt sıradaki dişlerimden birinin üzerindeydim çok sayıda cüce madenci dişlerimi kazarak birikmiş olan şeker kristallerini topluyorlardı.(şeker tüketmediğim halde) ben de bu ilginç olayı mutlu bir şekilde izliyordum.
lactarius ailesinden turuncu şapkalı bir tür olup ülkemizde kanlıca, çıntar ve melki adıyla bilinmektedir. en çok bulunan ve tüketilen yabani mantar türü olup ağırlıkla yağmurlu yaz ve sonbahar aylarında iğne yapraklı ağaçların altında bulunabilir. fakat bu sabah bir kaç tane olgunlaşmış örneklerine rastladım.
gençliğinde çok gezen bir adam iken şimdilerde çalışma odasından ve o çok sevdiği kırsaldaki evinden nadiren ayrılan bir adama dönüştü ama sıcak kanlılığından hiçbir şey kaybetmedi.
estetik kaygısıyla alakalı bir durum özellikle çok büyük bir evde yaşamıyorsanız ferahlık ve estetiğin bir arada olabilmesi için minimum eşya kullanılması mantıklıdır.
japonların paketleme hadisesine verdiği önemi gösteren bir sanat. en ufak parçayı bile güzelce paketlemeleri, paraları katlamadan düzgün kullanmaları ve birbirinden harika kırtasiye ürünlerine sahip olmaları insanı aşık eder. yaşamlarını belli bir rituele bağlamış olmalarının etkisi sanırım.
dün gece ev yapımı rakısını denediğim alkol. içimi rahattı fakat kışın fermente edilen ile bahar başında fermente edilen arasında bir sertlik farkı var.