lys 2017

davy jones
LYS-1: Lisans Yerleştirme Sınavı-1 (Matematik) Tarihi, Saati ve Süresi : 11 Haziran 2017 (Pazar), 10.00, 135 dakika

LYS-2: Lisans Yerleştirme Sınavı-2 (Fen Bilimleri) Tarihi, Saati ve Süresi : 17 Haziran 2017 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika

LYS-3: Lisans Yerleştirme Sınavı- 3 (Edebiyat-Coğrafya) Tarihi, Saati ve Süresi : 18 Haziran 2017 (Pazar), 10.00, 120 dakika

LYS-4: Lisans Yerleştirme Sınavı-4 (Sosyal Bilimler) Tarihi, Saati ve Süresi : 10 Haziran 2017 (Cumartesi), 10.00, 135 dakika

LYS-5: Lisans Yerleştirme Sınavı-5 (Yabancı Dil) Tarihi, Saati ve Süresi : 17 Haziran 2017 (Pazar), 14.30, 120 dakika

Şeklinde olacak sınavdır.

Lys 5 e girecek arkadaşlar için yardımcı olabilirim
mia
yarın sosyal bilimler sınavı ile kimisi için ilk kez, kimisi için umarım son kez başlayan maratondur. yarışmacı arkadaşlara başarılar.
mia
dünyanın en politize edilmiş ve politik amaçları yönünde kullanılan sınavdır.
bilmeyeniniz vardır, bütün öğretmenlik bölümleri artık ygs, yani ilk basamak sınavıyla değil, lys denen ikinci basamak sınavıyla alacak ki bu duruma ilahiyat ve diğer teolojik bölümler de dahil oldu, hatta bundan haberi olmayan ve dolayısıyla lys'ye başvuru yapamamış olanlar bayağı bir kamuoyu toplayıp ösym'ye başvurdu ve başvuru için bir gün daha verildi. neyse, bahsi geçen dini alanlar ts-1, yani sosyal bilimler ve edebiyat-coğrafya sınavlarının olduğu alandan öğrenci alacak ve tahmin edin ne oldu?
geçmiş yıllarda en zor ve en derinlemesine soruların sorulduğu bu alan, buraya yeni geçmiş dini bölümler dolsun diye potansiyel öğrencinin, yani imam hatip'tekilerin kapasitesine göre, matematik ve yabancı dil affedersiniz gibiyken, bunlar en basit şekilde hazırlandı. hatta divan edebiyatı, cumhuriyet dönemi'nde dine yakın olan 2 yazar ve çeşitli dini kavramlar dahi soruldu... bu arada basitten kastım, bahsettiğim sınavlara hiç çalışmamış benim, edebiyattan bir hayli fazla soru yapmamdır yani, hele coğrafya'yı fullemiş de olabilirim, bilmiyorum. ühü, neyse, iyi ki öylesine girdim.

haksızlık sadece bir tarafta olsa, davalar uzun sürmezdi...
dar alanda kisa paslasmalar
dün itirariyle sonuçları açıklanmış sınavdır. gerçekten gönülden eğitim almak istediğiniz bölüm ya da üniversiteye puanınız yetmiyorsa önümüzdeki yıl kendinize bir şans daha vermenizi kesinlikle tavsiye ederim. aksi halde telafisi zor işlerle karşılaşmanız mümkün. ösym size üniversite eğitiminiz için sınırsız sınava girme hakkı veriyorken kendinizi ilk ve tek sınava mahkum etmeyin.

son olarak koç üniversitesi'ni tercih etmek isteyenler için elimden geldiğince bilgi ve destek verebilirim.
mia
az önce yabancı dil sınavında optik formunu nice nice saydığım belalarla doldurduğum imtihandır. teşekkürler ösym, sayende hem hayallerden hem yaşadığım şehirden edeceksin beni. (bkz: dram)
olacak o kadar
fen liselerinden 17 kat fazla bütçe ve imkana rağmen imam hatip liselerinin sadece yüzde 20 başarı oranı ile boy gösterdiği sınav.

Anadolu Lisesi mezunu 396 bin adaydan 138 bini, Fen Lisesi mezunu 22 bin adaydan 12 bini bir lisans programına yerleşirken, 222 bin 925 imam hatip lisesi mezunundan sadece 40 bini lisans tercihlerine yerleşebildi.

2017 ÖSYS verilerine göre, tercih yapma hakkı olan 1 milyon 846 bin 880 adaydan sadece 994 bin 766'sı tercih yaptı. Lise son sınıftayken bu yıl sınava giren 960 bin adaydan sadece 208 bini bir lisans programına yerleşebildi.

ağaç gençken eğiliyor bizde.