çiğ börek

pasaj
eskişehir'de gerçekten çiğ olabileceğini düşünerek yemeye çekinmiştim, fakat hakkındaki övgüleri sonradan görünce keşke deneseymişim diyorum. bir dahaki sefere artık.
mudaran
öncelikle ismi "çibörek" olup "çi" ön eki lezzetli anlamına gelmektedir. bir tatar yemeğidir. tadı, lezzeti tabiki de damak zekine göre değişir. sonuçta herkesin hayatına kimse karışamaz.
codeboss
Eskişehir merkezdeyim, papağan isimli işyerine gittik, çiğ börek yedik üç arkadaş hiçbirimiz beğenmedi. İsmini değiştirip soğanlı börek yapsınlar.
codeboss
iç malzemesi yöreye göre farklılık gösterse de pişirme şekli aynı, hamuru yuvarlak aç içine malzemeyi koy, yarım ay olacak şekilde ikiye katla, kızgın yağda 3dk kadar pişir, bir esprisi yok, ayıldım bayıldım bir tadı da yok. bildiğin hamur kızartması la işte.
hunyadi
Gerçek söyleniş biçimi Çiğ börek değil, çibörek ya da şibörek şeklindedir. Bir yöreye özgü değil, tatar aşıdır. Kırgızistan'dan kuzey ukrayna'ya kadar farklı farklı bölgelerde karşınıza çıkabilir.


zenginsozluk.com/foto

Tatar olmanın güzelliklerinden biri de yukardaki gibi lezzetli hamur işlerinden mahrum kalmamaktır.
adreanna
Adı ile ilgili rivayetlerden önce, elde açılmış yuvarlak hamurun içine soğan, kıyma ve baharat karışımı konulan ve kapatılarak yarım ay şekline getirilen, kızgın ve bol yağda kızartılan börektir. Çok lezzetlidir.

Diğer adı ile tatar böreğidir. Rivayete göre ismi şibörektir ve "şi" lezzetli anlamına gelmektedir.
Çiğ kıyma konulduğu için bu adı aldığı söylenmekte olup aslında kıyma kendi buharında piştiğinden gayet hafif bir iç harca sahiptir bu börek.